Недостасуваат над 25.000 учебници за учениците од Гостивар, МОН не ги обезбедува книгите

,
Општина Гостивар остро реагира на доцнењето во набавката на книги од Министерството за образование и наука. Неразумно е учениците…

Потребни документи за добивање на субвенцијата за учениците од прво одделение

,
Одделението за социјална, здравствена и детска заштита при општина Гостивар, ги известува семејствата кои имаат ученици запишани во…

Почеток на новата учебна година во Гостивар, градначалникот Арбен Таравари посети дел од основните училишта

  Со почетокот на новата учебна година, првачињата во Гостивар денеска се запознаа со своите нови другарчиња. По тој повод, градоначалникот…

Општина Гостивар одвои по 1.500 денари за секое семејство со деца во прво одделение

,
Советот на општина Гостивар ја донесе предлог-одлуката за еднократна парична поддршка на семејствата на учениците од прво одделение…

Општина Гостивари цели на грант од половина милион евра за средното техничко училиште „Гостивар“

,
Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари оствари средба со претставниците на компаниите, MN Engineering Laboratory, Frigoteknika 2000, Lear Corporation и техничкото…

Продолжуваат инвестициите во гостиварските училишта

,
Општина Гостивари во соработка со американската организација „Latter Day Saint Charities“ инвестира во основното училиште „Исмаил Ќемали“. Проектот…

Општина Гостивар официјално ја отвори Летната школа „Гостивар 2022“

,
Со пригодна свеченост, градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, свечено ја отвори Летната школа „Гостивар 2022“, организација…

Градоначалникот Таравари им сподели благодарници на младите математичари од Гостивар

,
Градоначалникот на Гостивар, Арбен Тарвари денеска во свотојот кабинет ги прими младите математичари од Гостивар. Станува збор за…

Таравари во посета на ОУ „Единство“ - Ембла се враќа меѓу другарчињата

,
Градоначалникот на Гостивар, по иЗразената загрижженост на јавноста за случајот со ученичката со Даунов синдром Ембла Адеми денеска…

Во септември започнува со работа Центарот за аутизам во Гостивар

,
Градоначалникот го следеше почетокот на работите за уредување на овој центар кој се наоѓа во објектот кај што беше сместен приватниот…