Се одржа Форумот за женско претприемништво

,
  Општина Гостивар одржа форум за женско претприемништво На форумот, на кој присуствуваше и градоначалникот на општина Гостивар,…

Потпишан меморандум за соработка со здружението „Еко Логик“

Градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари потпиша меморандум за соработка со Здружението за заштита и унапредување на животната…

Општина Гостивар организираше јавна дебата за финансирањето на локалните невладини организации

  Општина Гостивар организираше јавна дебата за утврдување приоритети за предлог-проекти за невладини организации во рамките на…

Општина Гостивар со по 10.000 денари ќе им помага на згрижувачките семејства

,
  Сите семејства кои ќе одлучат да станат згрижувачки семејства, односно ќе згрижат деца во своите домови, ќе добиваат парична помош…

Градоначалникот Арбен Таравари ја потпиша Декларацијата за подобрување и унапредување на позицијата на женското претприемништво

Во текот на вчерашниот ден 21.10.2022 година во општина Гостивар беше потпишана Декларација за подобрување и унапредување на позицијата…

Кампањата "Подај рака и промени живот, стани згрижувач” – утре во Гостивар

  Кампањата „Подај рака и промени живот, стани згрижувач“ чија цел е да го промовира згрижувањето и да го зголеми бројот на згрижувачки…

Известување

,
Од 17.10.2022 година, информиравме дека започна да се чисти атмосферската канализација во Гостивар. Оваа активност се спроведува во рамките…

Известување

За потребите на Проектот за поврзување на локални патишта кој е финансиран со средства од Светска Банка, општина Гостивар има аплицирано…

Таравари го пречека амбасадорот на Република Косово, Флориан Ќехаја

,
Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска го пречека амбасадорот на Република Косово, неговата екселенција, Флоријан…

Општина Гостивар потпиша договор за управување со отпад од пакување

  Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари со компанијата Алпак-еко од Скопје потпиша договор за управување со отпад од пакетување…