Градоначалникот Арбен Таравари се сретна со градоначалникот на Приштина, Перпарим Рама

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска се сретна со градоначалникот на општина Приштина, Перпарим Рама. На средбата…

ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ОГЛАС со број 002-2022

ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ОГЛАС со број 002-2022 ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА КОНЦЕСИЈА за модернизација и одржување на системот за јавно осветлување, преку…

ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ЈАВЕН ОГЛАС (втора измена)

Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ број 5/02), а во врска со член 67 од Законот за локалната…

Општина Гостивар ангажираше 25 вработени за организација на јавни работи

Општина Гостивар по втор пат го доби проектот со кој преку јавен оглас за организација на јавни работи се ангажирани 25 невработени лица…

ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ЈАВЕН ОГЛАС

,
Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ број 5/02), а во врска со член 67 од Законот за локалната…

Javen oglas za reklamni panoa i bilboardi vo Gostivar - 2022

,
Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ број 5/02), а во врска со член 67 од Законот за локалната…

Инвестициите продолжуваат на улиците на општина Гостивар

Општина Гостивар започна со работите за отворање на новиот пат "Улица 3", предвиден според ПДУ Урбан блок 6, со должина од 115 метри што…

Гостивар е единственото место со мултифункционален центар за лица со посебни потреби

Во текот на денешниот ден, градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари заедно со амбасадорката на Швајцарија во Република Северна…

Продолжуваат инвестициите во гостиварските училишта

Со инвестиција на Фондацијата за развој и хуманизам, со други хуманитарни фактори и во соработка со општина Гостивар, се прават потребните…

Балканскиот куп во стрелаштво го одбра Гостивар

На градскиот парк во Гостивар се одржа финалниот натпревар на "Балканскиот куп во стрелаштво - Тозкопаран Искендер". На овој натпревар…