Изввестување

Почитувани граѓани, ве известуваме дека поради изведување на работите за целосно асфалтирање, на 01.11.2023 година (петок) од 10:00-17:00 часот и...
Изввестување

Во Гостивар се обечежа 100 години од раѓањето на Чеде Филиповски

Во центарот на Гостивар, каде што стои неговиот споменик, општина Гостивар ја одбележа 100-годишнината од Чеде Филиповски кој се бореше...
Во Гостивар се обечежа 100 години од раѓањето на Чеде Филиповски

Започна реализацијата на еден од најважните проекти за градот Гостивар

Денеска започна реализацијата на еден од најважните проекти за градот Гостивар, како што е реконструкцијата на улицата „Илинденска“. Целосно се...
Започна реализацијата на еден од најважните проекти за градот Гостивар

Советот на општина Гостивар ја изгласа Развојната програма за 2024 година

Советот на општина Гостивар денеска ја изгласа Развојната програма на Секторот за локален економски развој при општина Гостивар. Вкупната вредност...
Советот на општина Гостивар ја изгласа Развојната програма за 2024 година

Општина на работа #2години

https://gostivari.gov.mk/wp-content/uploads/2023/11/Општина-на-работа-2-Години.pdf

Завршиа работите во ООУ „Форинo“, Лимани им се заблагодарува на жителите за придонесот

Општина Гостивар во соработка со Канцеларијата за капитални инвестиции при Министерството за образование и наука ги заврши работите што се...
Завршиа работите во ООУ „Форинo“, Лимани им се заблагодарува на жителите за придонесот

Општина Гостивар потпиша Меморандум за соработка за обезбедување лични асистенти за учениците со посебни потреби

  Општина Гостивар и Хуманитарното здружение „Д-р Трајче Нешковски“ потпишаа Меморандум за соработка каде заедно ќе работат на обезбедување лични...
Општина Гостивар потпиша Меморандум за соработка за обезбедување лични асистенти за учениците со посебни потреби

Во општина Гостивар се обележа Светската недела на децата

Во Светската недела на детето, во организација на градските градинки, денеска општина Гостивар ја посетија најмалите деца. На овој посебен...
Во општина Гостивар се обележа Светската недела на децата

Се промовираа инвестициите во средното техничко училиште „Гостивар“.

Во рамките на Меморандумот за соработка меѓу општина Госивар и средното општинско техничко училиште „Гостивар“, денеска градоначалникот на општина Гостивар,...
Се промовираа инвестициите во средното техничко училиште „Гостивар“.

Започна асфалтирањето на патот Дебреш – Здуње

По завршувањето на 1300 метри канализација и по тампонирањето на патот, започна целосното асфалтирање на патот Дебреше - Здуња, кое...
Започна асфалтирањето на патот Дебреш – Здуње