Departamenti i Arsimit

Komuna e Gostivarit dhe Lidhja e Sportit Shkollor organizuan gara ndërkomunale në futboll

Komuna e Gostivarit dhe Lidhja e Sportit Shkollor organizuan gara ndërkomunale në futboll Rreth 100 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Gostivarit dhe asaj të Vrapçishtit kanë marrë pjesë në gara në futboll të cilat u zhvilluan në palestrën sportive të shkollës fillore “Faik Konica” të fshatit Debresh. Garat janë organizuar në bashkëpunim të […]

Komuna e Gostivarit me organizim të veçantë për 7 mars, kryetari Arben Taravari uron mësimdhënësit shqiptar: Keni dhenë kontribut të jashtëzakonshëm

Komuna e Gostivarit sivjet ka zgjedhur mënyrë ndryshe nga manifestimet e zakonshme për të shënuar 7 Marsin – Ditën e mësuesit shqiptar. Manifestimet nisën nëpërmjet Sektorit të Arsimit, i cili organizoi garë mes nxënësve të shkollave të mesme, të cilët përmes eseve kujtuan këtë datë të rëndësishme. Në garën e cila u zhvillua në hapësirat […]

Dialog social “Mëso me mençuri, puno profesionalisht“

Sektori për Arsim pranë Komunës së Gostivarit në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, organizuan dialogun social me moton “Mëso me mençuri, puno profesionalisht“, që për qëllim ka rritjen e numrit të paraleleve për mësim dual në shkollat e mesme profesionale dhe inkuadrimin e kuadrove profesionale në kompanitë e Gostivarit. Në këtë aktivitet, morën […]

Kryetari Arben Taravari prmovoi investimet në shkollën fillore periferike “Bashkimi”

Kryetari i Komunës së Gostivarit bashkë me ekipin e tij sot promovoi investimet në shkollën fillore “Bashkimi” në lagjen Tullana. “Sot promovuam investimet në Shkollën fillore periferike “Bashkimi” në lagjen Tullana. Investimi përfshin ndërrimin e dritareve, fasadë me efikasitet energjetik dhe renovim të brendshëm të klasave”, potencoi kryetari Arben Taravari. Kryetari Arben Taravari theksoi se […]

Komuna e Gostivarit muajin nëntor ia kushton mbrojtjes së shëndetit të nxënësve

Departamenti për Mbrojtje Sociale, Shëndetësore dhe Mbrojtjen e Fëmijëve pranë komunës së Gostivarit organizoi tribunë për sensibilizimin dhe ndërgjegjësimin e të rinjëve me temë: “Efektet negative në shëndetin mendor dhe fizik nga përdorimi i tepërt i mjeteve teknologjike dhe rrjeteve sociale”. Paneli u hap nga Afërdita Hamza, udhëheqëse e departamentit për Mbrojtje sociale, Shëndetësore dhe […]

Mungesa e librave ndër temat kryesore në takimin mes Sektorit të Arsimit të dhe ministrit të Arsimit dhe Shkencës

Përfaqësuesit e Sektorit të Arsimit pranë Komunës së Gostivarit, përfaqësues të shkollave të mesme profesionale të Gostivarit dhe përfaqësues të Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme të Gostivarit, sot realizon një takim pune me ministrin e Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri. Në takim u dsiiskutua për problemet e arsimit të mesëm dhe fillor, interesat […]

Shkolla e Mesme Komunale e Mjekësisë e Gostivarit me fasadë të re

Sot në Shkollën e Mesme Komunale të Mjekësisë u promovua fasada e jashtme të sapopërfunduar. Në promovim i pranishëm ishte edhe kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, i cili u shpreh komuna edhe pse në kohë krizë, ka ndarë mjete në infrastukturën arsimore. “Ky investim me mjete të Komunës së Gostivarit dhe të vetë […]

Komuna e Gostivarit prmovoi klasën për nxënësit me nevoja të veçanta

Sot në shkollën fillore “Bashkimi” në Gostivar u promovua klasa e veçantë e sapo përfunduar për nxënësit me nevoja të veçanta. Në këtë klasë ndjekin mësimin shtatë nxënës të rregullt nga kjo shkollë me specialistë të fushës në orë individuale nga 45 minuta. Në ceremoninë e prmomovimit mori pjesë edhe kryetari i Komunës së Gostivarit, […]

Gostivari shënon Ditën ndërkombëtare të ushqimit

Nën patronazhin e Komunës së Gostivarit, gati në të gjitha shkollat fillore, me tregje ushqimi, sot u shënua Dita ndërkombëtare e ushqimit. Mjetet e tubuara nga tregjet ushqimore në shkollat e Gostivarit do të përdoren për bamirëse. Me këtë rast, edhe kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari bashkë me ekipin e tij ishte i […]

te tjera