Entries by admin

CeProSARD në bashkëpunim me Komunën e Gostivarit, mbajti takim pune për përkrahje të ndërmarrësisë sociale dhe zhvillimit të qëndrueshëm të gjelbër

Me datë 04.04.2022 në zyrën e kryetarit të Komunës së Gostivarit, ekipi i projektit Përkrahje e ndërmarrjeve sociale duke ndjekur parimin – “Mos lini askënd prapa”, i implementuar nga Asociacioni i Qytetarëve – Qendra për Promovimin e Praktikave tȅ Qëndrueshme Bujqësore dhe Zhvillimi Rural – CeProSARD, ka mbajtur një takim pune me kryetarin e komunës, […]

“Pjesëmarrja (lokale) e të rinjve është e rëndësishme”

Në këtë temë, kryetari i Këshillit Komunal, Valbon Limani, mbajti fjalë përshëndetëse në Qendrën “YCC” në Gostivar, e cila në partneritet me Qendrën për Dialog Interkulturor (CID) – Kumanovë, filloi me zbatimin e këtij projekti trevejçar. Projekti do të zbatohet në tetë komuna: Kumanovë, Likovë, Mavrovë-Rostushë, Gostivar, Tetovë, Tearcë, Strugë dhe Çair. Projekti mbështetet nga […]

,

Tabelarët me projektet e aprovuara

Tabelarët me projektet e KALUARA (aprovuara) nga thirja publike për mbështetje financiare të shoqatave, klubeve sportive dhe projekteve nga personat fizik për Komunën e Gostivarit e publikuar më 17.01.2022 – 15.02.2022. Për projektet e fituara thiren të tgjithë personat përgjegjës të shoqatave, klubeve sportive, si dhe personat fizik të paraqiten tek zyra e financave pranë […]

,

THIRRJE PUBLIKE për shfaqje të interesimit për pjesëmarrjen e një përfaqësuesi të organizatave të shoqërisë civile si vëzhgues në Komisionin për vlerësimin e propozim-projekteve në kuadër të projektit ReLOaD 2 në komunën e Gostivarit.

Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor 2 (ReLOaD2) është vazhdimësi e fazës së parë të projektit të implementuar në periudhën (2017-2020). Projekti financohet nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP). Qëllimi kryesor i ReLOaD2 është të forcojë partneritetet ndërmjet autoriteteve komunale dhe shoqërisë civile përmes […]

Këtë muaj monumenti G❤️STIVAR i përkushtohet Gruas!

Me rastin e festës së 8 Marsit – Ditës Ndërkombëtare të Gruas, nxënësit e SHMKM “Gostivari” në monumentin GOSTIVAR vizatuan lule. Le të shërbejë kjo për senzibilizim kundër dhunës ndaj grave dhe kundër diskriminimit të gruas në shoqëri. Gratë janë themeli i një shoqërie të shëndoshë, prandaj jo vetëm sot, por 365 ditë të vitit […]

,

Filloi fushata “Tatimi im, për komunën time!”

Për komuna më të mira, duke e shlyer në kohë tatimin në pronë. Komuna e Gostivarit si komunë – partner e Projektit të USAID për përforcim të kapaciteteve për shfrytëzim të resurseve i bashkohet fushatës “Tatimi im, për komunën time!” Fushata edukative “Tatimi im, për komunë time!” synon të informojë publikun se pagimi i tatimit […]

Informacion për mbajtjen e debatit publik për Studimin e Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis për projektin “Projekti për ndërtimin e deponisë sanitare për mbeturina të ngurta komunale jo të rrezikshme” në komunën e Gostivarit.

Informacion  për mbajtjen e debatit publik për Studimin e Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis për projektin “Projekti për ndërtimin e deponisë sanitare për mbeturina të ngurta komunale jo të rrezikshme” në komunën e Gostivarit. Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor njofton publikun e interesuar se investitori Qendra për Zhvillimin e Rajonit Planor të Pollogut […]

,

THIRRJE PUBLIKE PËR ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE PËR DORËZIM TË PROJEKTEVE PROPOZIMORE (ReLOaD2)

KOMUNA E GOSTIVARIT NË PARTNERET ME PROGRAMIN ZHVILLIMOR TË KOMBEVE TË BASHKUARA (UNDP) SHPALL: THIRRJE PUBLIKE PËR ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE PËR DORËZIM TË PROPOZIM PROJEKTEVE NË KUADËR TË PROGRAMIT RAJONAL PËR DEMOKRACINË LOKALE NË BALLKANIN PERËNDIMOR 2 (ReLOaD2) Projekti Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor2 (ReLOaD2) financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet […]

Në hapësirat e Komunes së Gostivarit, u mbajt sot prezantimi i Panairit të ardhshëm të biznesit për prodhues nga Gostivari.

Kjo si rrjedhojë e nënshkrimit të Memorandumit për bashkëpunim me Agjencinë e marketingut dhe menaxhimit Eurostep, me qëllim organizimin e një panairi më 21 dhe 22 maj 2022 në Gostivar, ku do të marrin pjesë persona juridikë nga shtetet anëtare të BE-së dhe nga Ballkani Perëndimor, me qëllim të lidhjes së marrëveshjeve për bashkëpunim me […]

Muaji shkurt është muaji i personave me sëmundje të rralla.

Muaji shkurt është muaji i personave me sëmundje të rralla. Me këtë rast, kërkova dje nga të gjitha grupet e këshilltarëve në një takim joformal, që të mbështesin iniciativën time për ndarjen e bursave për të gjithë nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme të Gostivarit që janë të prekur nga këto sëmundje. Të gjitha […]