Фирмата “Картел” на Ирфан Јашари ја блокира жиро-сметката на гостиварската гимназија за долгови направени од страна на Невзат Бејта, бара и камати

05.12.2018

Приватното претпријатие “Картел” од Гостивар, позната како една од најблиските фирми со поранешниот градоначалник на  Гостивар, Невзат Бејта, ја има блокирано жиро-сметката на СОУ “Гостивар” со што го оневозможува нормално функционирање на оваа образовна институција со најголем број на ученици во Гостивар. Ова се должи на долговите создадени за изградба на спортската сала на ова училиште во периодот 2005-2009 година, кога со општина Гостивар раководеше Невзат Бејта.

Ирфан Јашари од “Картел”, имаше можност создадениот долг да го побара  во мандатите 2005-2009 и 2013-2017, кога на чело на општината беше самиот градоначалник Невзат Бејта како нарачател на работите, но тој долгот го бара после 10 и повеќе години, со единствена цел да ја блокира работата на една раководна општинската структура, која  кормилото на општината го презеде преку  слободно изразената волја на граѓаните и покрај фактот дека целиот државен апарат се мобилизираше тоа да се спречи.

Му даваме до знаење на Ирфан од “Картел“ и на неговиот бос, граѓанинот Н.Б. дека со блокирање на жиро-сметката на гимназијата, го спречува нормалното функционирање на училиштето и ја попречува волјата на наставниот кадар, родителите и илјадници ученици, да го вратат имиџот на гостиварската гимназија како елитно училиште какво што беше некогаш.

Служба за информирање