Таравари во посета на ОУ „Единство“ - Ембла се враќа меѓу другарчињата

,
Градоначалникот на Гостивар, по иЗразената загрижженост на јавноста за случајот со ученичката со Даунов синдром Ембла Адеми денеска…

Во септември започнува со работа Центарот за аутизам во Гостивар

,
Градоначалникот го следеше почетокот на работите за уредување на овој центар кој се наоѓа во објектот кај што беше сместен приватниот…

Циглана, комплетно реновирање на периферното училиште „Единство“

Циглана, комплетно реновирање на периферното училиште „Единство“ кое вклучува регулирање на влезот, ново осветлување, бојадисување…

СОТУ „Гостивар“, продолжуваат работите и реконструкциите

СОТУ „Гостивар“, продолжуваат работите и реконструкциите, кои вклучуваат: нови плочки, целосно фарбање на ходниците, како и реновирање…

ОМУ "Енвер Стафаи" ја одбележа 30 годишнината од своето постоење, беа промовирани извршените инвестиции

,
Имав чест и задоволство да учествувам денес во одбележувањето на 30-годишнината од постоењето на Основното музичко училиште „Енвер…

СОУ „Гостивар“, започнавме со работи за целосно реновирање на четири кабинети

,
СОУ „Гостивар“, започнавме со работи за целосно реновирање на четири кабинети, и тоа за хемија, биологија, физика и математика.

Заврши целосната реконструкција на објектот на музичкото училиште„Енвер Стафаи“

Заврши целосната реконструкција на објектот на музичкото училиште„Енвер Стафаи“, која опфаќаше:врати, нови тоалети, осветлување,…

За прв пат ќе се градат и тоалети за ученици со посебни потреби во СОУ-Гостивар и СОМУ-Гостивар.

,
По потпишување на договорот со Министерството за образование и наука, започнаа работите за санација на сите санитарни јазли во СОУ-Гостивар…

Денот на албанскиот учител - 7 Март

,
По повод Денот на албанскиот учител - 7 Март, имав чест и задоволство да се сретнам со пензионирани професори од гимназијата во нашиот…

Нови можности за вработување на младите во нашиот град!

,
Официјално отворивме уште еден младински ресурсен центар во Гостивар. Заедно со министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска,…