Entries by admin

ЗГ ЦеПроСАРД во соработка со општина Гостивар, за поддршка на социјалното претприемништво и одржлив зелен развој

На 04.04.2022 во кабинетот на Градоначалникот на Општина Гостивар, проектниот тим на проектот Поддршка на социјалните претпријатија преку следење на принципот – “Не оставај никој зад себе”, имплементиран од Здружението на граѓани  – Центар за промоција на одржливи земјоделски практики и рурален развој – ЦеПроСАРД, одржа работен состанок со градоначалникот на општината, г-н. Арбен Таравари. […]

„(Локалното) младинско учество е важно“

На оваа тема, претседателот на Советот на Општина Гостивар, Валбон Лимани, одржа поздравен говор во Центарот „YCC“ во Гостивар, кој во партнерство со Центарот за меѓукултурен дијалог (ЦИД) – Куманово, започна со реализација на овој тригодишен проект. Проектот ќе се реализира во осум општини: Куманово, Липково, Маврово-Ростуше, Гостивар, Тетово, Теарце, Струга и Чаир. Проектот е […]

,

Табели на ОДОБРЕНИ проекти

Табели на ОДОБРЕНИ проекти од јавниот оглас за финансиска поддршка на здруженија, спортски клубови и проекти од физички лица за Општина Гостивар објавена во 17.01.2022 – 15.02.2022. За освоените проекти се повикуваат сите одговорни лица на здруженијата, спортските клубови, како и физичките лица да се јават во канцеларијата за финансии при Општина Гостивар за следните […]

,

ЈАВЕН ПОВИК за изразување интерес за учество на претставник од граѓанските организации како набљудувач во Комисијата за евалуација на предлог проекти во општина Гостивар во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD 2)

Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (ReLOaD2) е продолжение на првата фаза од проектот која се спроведе во периодот (2017-2020). Проектот е финансиран од  Европската унија (ЕУ) а се спроведува од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Основна цела на ReLOaD2 е јакнење на партнерствата меѓу општинските власти и […]

Овој месец обележјето ГОСТИВАР е посветено на жените!

По повод 8 Март – Меѓународниот ден на жената, ученици од СОМУ „Гостивар“ на обележјето ГОСТИВАР нацртаа цвеќе. Ова нека послужи за подигање на свеста против насилството и дискриминацијата врз жените во општеството. Жените се темел на здраво општество, па затоа не само денес, туку 365 дена во годината заслужуваат внимание, слобода и заслужена еднаквост. […]

Започна кампањата „ Мојот данок, за мојата општина! “

До подобри општини, со навремено подмирување данок на имот. Општина Гостивар како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“ Едукативната кампања „ Мојот данок, за мојата општина! “има за цел да ја информира јавноста дека плаќањето данок на имот е […]

Информација за одржување на Јавна расправа по Студија  за оцена на влијание врз животната средина за проектот  “Проект за изградба на санитарна депонија за неопасен цврст комунален отпад, Русино “ во општина Гостивар

Информација за одржување на Јавна расправа по Студија  за оцена на влијание врз животната средина за проектот  “Проект за изградба на санитарна депонија за неопасен цврст комунален отпад, Русино “ во општина Гостивар Министерството за животна средина и просторно планирање ја известува заинтересираната јавност дека инвеститорот Центар за развој на полошки плански регион со адреса […]

,

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН 2 (ReLOaD2)

ОПШТИНА ГОСТИВАР ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН2 (ReLOaD2) Проектот Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан2 (ReLOaD2) е финансиран од Европската унија и го спроведува Програмата за развој […]

Во просториите на општина Гостивар денеска се одржа презентацијата на наредниот Бизнис саем за производители од Гостивар.

Ова се должи на потпишувањето на Меморандумот за соработка со Агенцијата за маркетинг и менаџмент Еуростеп, со цел да се организира саем на 21 и 22 мај 2022 година во Гостивар, на кој ќе учествуваат правни лица од земјите членки на ЕУ и од Западен Балкан, со цел склучување договори за соработка со правни лица […]

Февруари е месец на лицата со ретки болести.

Февруари е месец на лицата со ретки болести. Во оваа прилика вчера побарав од сите советнички групи, на неформална средба, да ја поддржат мојата иницијатива за стипендирање на сите основци и средношколци во Гостивар кои боледуваат од ретки болести. Сите советнички групи се согласија дека тоа треба да се направи. Ова е иницијатива што се […]