Честитка на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, по повод Светиот Месец Рамазан

15.05.2018

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на сите верници од исламска вероисповед им го честита Светиот Месец Рамазан.

“Над една милијарда луѓе ширум светот ќе влезат во Светиот Месец Рамазан. И во Гостивар се подготвуваме да го почнеме Рамазан.

Посакувајќи ви лесен пост, убеден сум дека овој месец ќе ни послужи за што поголемо рефлектирање на нашето однесување, ќе нè доближи до Бога и да нè направи што посвесни, дека љубовта и почитта се главниот клуч за слога.

Бог нека ни го прифати постот и нашите молитви”, се вели во пораката на градоначалникот Таравари.

Служба за информирање