Покана за јавна дебата

Почитувани граѓани, општинската администрација ја изготвува Развојната програмата на Општина Гостивар за 2018 година.

Со цел програмата која е во подготвителна фаза да ги одрази реалните потреби на жителите на Гостивар, во петок (2 ноември 2018) во 18:00 часот и сабота (3 ноември 2018) во 13:00 часот во салата на Советот, ќе се одржи ЈАВНА ДЕБАТА.

Се покануваат интелектуалците, стопанствениците, претставници на јавни и државни институции, претставници од граѓанскиот сектор и сите заинтересирани граѓани, да учествуваат во дебатата и со нивни предлози, сугестии, забелешки и препораки да придонесат зво креирањето на што поквалитетна Развојна програма на Општина Гостивар за 2018 година.

Со почит,

Арбен Таравари – градоначалник на Гостивар