Новата градинка „Сонце “ е инаугурирана во селото Бањица е Пошмат

,
28.09.2020
Денес, придружувани од министерката за труд и социјална политика, Јагода Шапанска, ја отворивме најновата градинка во нашиот град, која се наоѓа во близина на селото Бањица.
Новата градинка „ Сонце “, има капацитет од над 60 деца, и беше петта за три години што ја отворивме во Гостивар. За време на изборната кампања во 2017 година ветив пет градинки, сите денес се ставени во служба на родителите и децата на нашиот град. Следната година планираме да отвараме уште две градинки.
Оваа инвестиција од Општина Гостивар и МТСП достигнува вредност од над 100.000 евра.
За нашите деца – иднината на нашиот град!