Честитката на градоначалникот Таравари по повод Курбан Бајрам

Почитувани верници на исламот,
Почитувани граѓани,

Денес целиот исламски свет го слави празникот Курбан Бајрам, што е влезен во историјата на човештвото со овенот што Алах му го испрати на пророкот Ибрахим да не го жртвува неговиот син.

Посакувам овој празник да биде проследен не само со искрени честитки, туку и со посета на блиските и со добри дела, бидејќи овој ден е ден на милост, прошка, разбирање, добрина и мир.

Со желба сите недоразбирања, војни, љутини и омрази да престанат по повод овој Бајрам. На сите ви посакуваме честит Курбан Бајрам.

Со почит,
Арбен Таравари – градоначалник на Гостивар