Започна асфалтирањето на патот Беловиште – Лапушник

Денеска започна асфалтирањето на првиот дел од патот Беловиште – Лапушник.

Должината на асфалтирањето опфаќа асфалтирање од 800 метри, а овој пат се поврзува со главниот пат за село Лакавица.

По поставувањето на подземната канализација ќе започне вториот дел од асфалтирањето на секондарните улици.