Одделeнието за образование се приклучи на хуманитарната акција “Не фрлај, туку донирај”

16.11.2017

Одделението за образование, култура и спорт при Општина Гостивар се приклучи на иницијативата “Не фрлај, туку донирај”. Во рамките на оваа иницијатива, средата, четвртокот и петокот се прогласија како Денови на хуманоста.

Да се мобилизираме и да покажеме дека хуманоста, позитивната волја и љубовта еден кон друг, сеуште постојат во ова поднебје“, вели одговoрната на Одделението за образование. г-ѓа Аслиан Снопче, прецизирајќи дека за оваа цел ќе се собираат книги и играчки за деца од 2 до 5 годишна возраст.

Одделението за образование апелира до сите оние кои имаат можност да донираат играчки за деца да се јават на телефонскиот број 070 345 235, или детските книги и играчки да гидостават во локалот на иницијативата “Не фрлај, туку донирај” лоциран спроти Ургентниот центар на гостиварската болница, или директно во детската градинка.

Служба за информирање