Започна целосната реконструкција на најфреквентниот крстопат во Гостивар

12.04.2018

Како што беше најавено вчера, денес започна целосната реконструкција на најфреквентната раскрсница во Гостивар.

“Станува збор за целосна реконструкција на многу важна крстосница во градското јадро на Гостивар, со површина од околу 400 м2. Ќе се работи интензивно за да работите завршат колку што е можно побрзо, за да не се преоптовари сообраќајот во градот. Се надеваме дека до сабота ќе заврши“, изјави за медиумите градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари.

Тој најави и многу други капитални проекти што ќе се реализираат во текот на оваа календарска година во износ од околу 1 милион евра буџетски средства на Општина Гостивар.

“Секој ден ќе имаме асфалтирање и други градежни работи, кои ќе ги следиме заедно со медиумите и граѓаните. Се околу 15 улици и локални патишта на подрачјето на Општина Гостивар кои што ги назначивме како приоритетни за оваа календарска година. Една улица во Дебреше, една улица во Форино, Лакавица, патот за Трново, патот за Падлиште, исто така ќе се реасфалтира и патот Лакавица-Србиново. Вреди да се спомене и изградбата на канализација во селата Чајле, Чегране и Горна Бањица, како и многу други проекти”, истакна Таравари.

Тој објасни дека годинава ќе има промени за кои тој смета дека тешко можат да се реализираат дури и за цел четиригодишен мандат.

Градежните работи за целосна реконструкција на крстосницата “Гоце Делчев” – “Борис Кидрич”, ќе опфатат ќе опфатат отстранување на стариот асфалтен слој, планирање, израмнување и тампонирање на постелицата, нивелирање на шахтите и сливниците и асфалтирање на крстосницата во површина од 400 квадратни метри.

Додека ќе траат градежните работи , сообраќајот ќе се одвива во отежнати услови и за тој период се молат граѓаните да го избегнуваат користењето на оваа раскрсница за движење на возилата.

Служба за информирање