Имав посебна да учествувам во одбележувањето на Денот на општина Света Недеља во Хрватска

Имав посебна да учествувам во одбележувањето на Денот на општина Света Недеља во Хрватска.

На покана на Дарио Зуровец, мој пријател и на гостиварци, им пренесов честитки на жителите на оваа општина со која сме збратимени, дека сме почестени од пријателството со нив и воопшто со хрватскиот народ. На официјалната прослава на општина Света Недеља имав можност да се сретнам со високи политички и деловни личности во Хрватска, меѓу кои и претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ.