Претставата „Магично другарство“ која дојде за лицата со посебни потреби, подари спектакл во Гостивар

Подготвена на три јазици: македонски, албански и турски, има за цел инклузија на децата, особено оние со посебни потреби.
Им благодарам на двете здруженија „Ресурсен центар за родители на деца со пречки во развојот“ – огранок Гостивар и „Куќа на среќата” од Скопје за оваа организација. Им благодариме и на „Ај Денс студио“ и на гостиварскиот пејач Ардит Стафај за спектаклот.

Општина Гостивар беше поддржувач на оваа активност која има за цел еднаквост и искрена љубов кон секоја категорија наши граѓани.