Гостиварски диџеи се сретнаа со градоначалникот Таравари

09.01.2018

Градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари, денес ги прими Јетон Кадриу (DJ Dark Child), Илир Селими (DJ Knockout) и Џелал Луши (DJ Chronic).

Познатите гостиварските диџеи, ја изразија нивната готовност за организирање на разни настани наменети за младите од Гостивар, за што бараат поддршка од Општина Гостивар.

Тие го запознаа градоначалникот Таравари дека веќе се во подготвителна фаза на еден Летен фестивал, како и дека планираат да организираат пречек на Новата година.

Градоначалникот Арбен Таравари го запозна нив дека раководството на Општина Гостивар, во овој мандат ќе и посвети посебно внимание на културно-уметничките и забавно-рекреативните активности со посебен акцент за младите.

Општина Гостивар ќе биде отворена за соработка во овој правец не само за граѓанските организации, туку и за неформалните групи иза поединци кои се активни во унапредување на културниот и општествениот живот живот во нашата општина“, подвлече Таравари.

Служба за информирање