Изввестување

Почитувани граѓани, ве известуваме дека поради изведување на работите за целосно асфалтирање, на 01.11.2023 година (петок) од 10:00-17:00 часот…

Советот на општина Гостивар ја изгласа Развојната програма за 2024 година

Советот на општина Гостивар денеска ја изгласа Развојната програма на Секторот за локален економски развој при општина Гостивар. Вкупната…

Општина на работа #2години

https://gostivari.gov.mk/wp-content/uploads/2023/11/Општина-на-работа-2-Години.pdf

Завршиа работите во ООУ „Форинo“, Лимани им се заблагодарува на жителите за придонесот

,
Општина Гостивар во соработка со Канцеларијата за капитални инвестиции при Министерството за образование и наука ги заврши работите…

Општина Гостивар потпиша Меморандум за соработка за обезбедување лични асистенти за учениците со посебни потреби

  Општина Гостивар и Хуманитарното здружение „Д-р Трајче Нешковски“ потпишаа Меморандум за соработка каде заедно ќе работат на…

Во општина Гостивар се обележа Светската недела на децата

Во Светската недела на детето, во организација на градските градинки, денеска општина Гостивар ја посетија најмалите деца. На овој…

Се промовираа инвестициите во средното техничко училиште „Гостивар“.

,
Во рамките на Меморандумот за соработка меѓу општина Госивар и средното општинско техничко училиште „Гостивар“, денеска градоначалникот…

Започна асфалтирањето на патот Дебреш - Здуње

По завршувањето на 1300 метри канализација и по тампонирањето на патот, започна целосното асфалтирање на патот Дебреше - Здуња, кое денеска…

Продолжуваат работите на патот Горна Бањица - Долна Бањица

Работите на изградбата на патот Горна Бањница - Долна Бањица продолжуваат од двете страни во должина од 1230 метри. Изградбата на патот…

Продолжува целосната реконструкција на патот Дебреш - Здуње

По завршувањето на изградбата на 1300 метри канализација, се прават подготовки (тампонирање, нивелирање) за целосно асфалтирање на патот…