Entries by admin

,

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН 2 (ReLOaD2)

ОПШТИНА ГОСТИВАР ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН2 (ReLOaD2) Проектот Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан2 (ReLOaD2) е финансиран од Европската унија и го спроведува Програмата за развој […]

Во просториите на општина Гостивар денеска се одржа презентацијата на наредниот Бизнис саем за производители од Гостивар.

Ова се должи на потпишувањето на Меморандумот за соработка со Агенцијата за маркетинг и менаџмент Еуростеп, со цел да се организира саем на 21 и 22 мај 2022 година во Гостивар, на кој ќе учествуваат правни лица од земјите членки на ЕУ и од Западен Балкан, со цел склучување договори за соработка со правни лица […]

Февруари е месец на лицата со ретки болести.

Февруари е месец на лицата со ретки болести. Во оваа прилика вчера побарав од сите советнички групи, на неформална средба, да ја поддржат мојата иницијатива за стипендирање на сите основци и средношколци во Гостивар кои боледуваат од ретки болести. Сите советнички групи се согласија дека тоа треба да се направи. Ова е иницијатива што се […]

Многу плодна средба со Рита Беадини – новинарка и активистка за правата на жените

Многу плодна средба со Рита Беадини – новинарка и активистка за правата на жените, од Центарот за еднакви можности „Молкуќја“. Прво и честитав на Рита за благородната работа што ја прават со Центарот и платформата „Mollëkuqjа.mk“ со цел да се создаде безбедна просторија за жените и мажите, каде што тие не само што ќе можат […]

,

Таравари во посета на ОУ „Единство“ – Ембла се враќа меѓу другарчињата

Градоначалникот на Гостивар, по иЗразената загрижженост на јавноста за случајот со ученичката со Даунов синдром Ембла Адеми денеска го посети ОУ „Единство“ каде што таа ја следи наставата. „Дојдов да се запознаам со проблемот, бидејќи вчера на ја видов социјалните мрежи загриженоста искажана од голем број луѓе и мислам дека секоја неволја има добра страна, […]

ОГЛАС

Согласно член 50 став 7 и 8 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РCМ“ бр. 5/2002, Буџет на општина Гостивар, Одлука на Советот (бр. 08-2309/1 од 24.12. 2021 година) во врска со член 49 став 3 од Законот за здруженија и фондации („Службен весник на РМ“ бр. 52/10, 135/11 и 55/16) и член […]

Градоначалникот Таравари ja прими амбасадорката Петровиќ – ќе се збратимат Општина Гостивар и Улцињ

Градоначалникот на Гостивар – Арбен Таравари денеска во својот кабинет ја прими амбасадорката на Црна Гора во Скопје – г. Марија Петровиќ. „На нашата втора средба во рок од една година, заедно потврдивме дека Северна Македонија и Црна Гора имаат добро пријателство и соработка, почитувајќи ги истите вредности, а тоа се Европската Унија и НАТО. […]

Заедно ја проектираме иднината!

Јавна дебата со невладини организации, Советници, бизнис заедница, граѓани – Агенда: – Буџет на Општина Гостивар за 2022 година –  Проект за подобрување на општинските услуги (втор МСИП) и Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор (ПСЕЕП) Сала на Советот на Општина Гостивар на 21.12.2021, со почеток во 16.00 часот Граѓаните, граѓанскиот сектор, младинските здруженија, […]

Известување

Ве известуваме дека од 08.12.2021 (Среда) до 11.12.2021 (Сабота), поради инсталација на главна водоводна линија со проектот на KFW и SECO, преодот на булевар Браќа Ѓиноски, делот од надвозникот на влез од градот Гостивар до првиот кружен тек, ке се промени режимот на соoбраќај, всушност двонасочниот сообраќај ќе се одвива првите два дена на лентата […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради сообраќајната трагедија, се откажуваат сите манифестации планирани за ноемвриските празници. 23.11.2021 Поради трагедијата во Софија (Бугарија), каде во сообраќајна несреќа животот го загубија 46 граѓани на Република Северна Македонија, се откажуваат сите активности и манифестации планирани од страна на Секторот за јавни дејности при општина Гостивар. Градоначалникот на Гостивар, општинските советници и општинската администрација […]