Од денес се враќа плаќањето за зонско паркирање во Гостивар, во првата недела ќе има толеранција

,
15.10.2018 По поставувањето на таблите и претходните подготовки за успешно рестартирање, од денс попладне ќе се спроведува наплатата за…

Заврши уредувањето на стадионот за мал фудбал во Чегране

,
15.10.2018 Најголемото село на општина Гостивар, Чегране, доби совреме стадион за мал фудбал. Општина Гостивар обезбеди квалитетна вештачка…

Уредено зеленилото на кружните текови во Гостивар

,
02.10.2018 Општина Гостивар преку Јавното претпријатие "Јавни паркиралишта и зеленило", иврши хортикултурно уредување на сите кружни текови…

Заврши асфалтирањето на неколку улици во село Форино, решен проблемот за една третина од жителите

,
02.10.2018 За околу една третина од жителите на селото Форино, деновиве заврши infrasturkturore проблемите со кои се соочуваат досега. По изградбата…

Гостивар ќе биде првиот град на Балканот со смарт-систем за зонско паркирање

,
13.09.2018 Во Гостивар се враќа зонското паркирање. Денес се потпиша договор за јавно-приватно партнерство кој што на претпријатието за…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

,
20.06.2018 Се известуваат граѓаните дека утре (четврток) од 23:00 до петок во 07:00 часот, вода за пиење од градскиот водовод ќе биде во прекин. Водата…

Поради изведување на работи кај пречистителната станица, утре од 9:30 часот водоснабдувањето во Гистивар ќе биде во прекин

,
27.05.2018 Поради изведување на работи кај пречистелната станица во село Ворток, утре (понеделник) од 9:30 часот до завршување на работите, во…

Се работи интензивно на изградба на нова водоводна линија во село Балиндол

25.05.2018 Јавното претпријатие "Комуналец" – Гостивар, работи со висок интензитет во реализација на проектот за изградба на нова водоводна…

Да придонесеме сите заедно за чист и убав Гостивар!

,
Општина Гостивар преку Јавното претпријатие “Паркинзи и зеленило“ посебно внимание посветува на одржувањето на зеленилото и заштита…

Известување

,
02.05.2018 Се известуваат жителите од населбите во долниот дел од село Чајле, дека денеска во 9 часот ќе започнат работите за поправка на…