Во текот на викендот се пополнија ударните дупки на сите градски улици во Гостивар

,
23.04.2018 Јавното претпријатие “Комуналец”, со поддршка на Општина Гостивар, ja заврши акцијата за пополнување на ударните дупки на сите…

По иницијатива на жителите и со помош на Општина Гостивар, се уредува ромската населба "Дупка"

,
21.04.2018 Жителите на маргинализираната ромска населба "Дупка" во Гостивар, спроведоа акција за чистење на нивната наслеба а во пресрет…

Известување

,
18.04.2018 Се известуваат жителите од улиците “Борис Кидрич“ (од Црквата до Маркетот "Монтенегро"), "Димитар Влахов" и "Младен Груевски",…

Уредувањето на градскиот парк кон финализација

,
14.04.2018 По нивелизацијатана земјиштето и вградувањето на подземниот систем за наводнување во големиот градски парк на десната страна…

Редовно одржување на јавнитe зелени површини

,
10.04.2018 Јавно претпријатие "Јавни паркиралишта и зеленило" - Гостивар, континуирано се грижи за одржување на јавните зелени површини…

Се поставуваат нови корпи за отпадоци низ градските улици

,
30.03.2018 Започна денес распределбата на нови корпи за отпадоци кои се поставуваат низ главните градски улици во градот Гостивар. Станува…

Започна акцијата за санација на улиците

,
30.03.2018 Јавното претпријатие "Комуналец", со поддршка на Општина Гостивар, започна широка акција за саанција на ударните дупки низ градските…

Таравари најави започнување на шест инфраструктурни проекти

,
16.03.2018 Започнале работите за целосна реконструкција на големиот градски парк во Гостивар. За да ги проследи одблизу работите, на самото…

Во Гостивар и околината, се отстранува ниската вегетација и се чистат отпадоците

,
13.02.2018 Јавното претпријатие "Јавни паркиралишта и зеленило" продолжува со сеопфатни акции за уредување на зелените јавни површини на…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН (ReLOaD)

, ,
ОПШТИНА ГОСТИВАР ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ…