Се чисти коритото на реката Јахорка во село Форино

,
02.02.2018 Јавното претпријатие "Комуналец" деновиве спроведува акција за чистење на коритото на реката Јахорка во село Форино. Коритото…

Се кастрат дрвјата на патот Чајле-Форино, се овозможува слободен проток на возила

,
31.01.2018 При неодамнешната посета на градоначалникот Арбен Таравари во село Форино, жителите од ова подрачје изразија загриженост во…

Таравари го посети JП Комуналец, одблизу се запозна со предизвиците на претпријатието

,
22.01.2018 Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари го посети Јавното претпријатие "Комуналец", при што беше запознат со предизвиците…

Се тампонира една улица во населба Млаки

,
15.01.2018 Јавното претпријатие "Комуналец" спроведува проект во населбата Млаки, каде што се врши нивелирање и тампонирање на една улица. "Улицата…

Кампањата "Вистината за ДУИ", обелоденети злоупотребите на ЈП "Комуналец" – Гостивар

,
11.01.2018 Раководството на Јавното претпријатие "Комуналец" денеска одржа прес-конференција на која во склоп на кампањата "Вистината за…

Заврши реконструкцијата на канализационата мрежа во дел од населбата "Леска"

,
02.01.2017 Проблемот со кој жителите од улица Драге Тодоровски во населбата Леска се соочуваат веќе 17 години секогаш кога имало обилни врнежи,…

Сe чисти каналот за наводнување и се уредуваат дворовите од колективните станови

,
26.12.2017 Јавното претпријатие "Јавни паркинзи и зеленило" во низата акции за уредување на на јавните површини и зеленилото, деновиве работи…

Се интервенира на канализацијата во населба Леска, Таравари одблизу ги следи работите

,
11.12.2017 Делегација од општина Гостивар предводена од градоначалникот Арбен Таравари излезе на терен за да одблизу го следи изведувањето…

Изградба на нова канализациска линија за отпадни води во село Дебрешe

,
07.12.2017 Јавното претпријатие "Комуналец" започна со изградба на канализација за отпадни води за дел од село Дебреше во износ од 4,5 милиони…

Консултации за втората фаза од проектот за подобрување на водоснабдувањето во општина Гостивар

,
01.12.2017 Консултантите ангажирани од Државниот секретаријат за економски прашања (СЕЦО) во рамките на Програмата за вода и канализација,…