Градоначалникот Арбен Таравари на традиционален ручек со пензионирани турски наставници

,
  Традиционално, како и секоја година, така и оваа, градоначалникот Арбен Таравари вчера на средба и свечен ручек ги пречека пензионираните…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани граѓани на Општина Гостивар ве известуваме дека Министерството за транспорт и врски го објави правилникот и ги пропиша…

Општина Гостивар со тага ја прифати веста за денешната трагедија во Истанбул

  Со жалење и тага ја прифатифме веста за трагедијата што се случи денеска во Истанбул, Турција. Општина Гостивар изразува сочувство…

Јавен повик до граѓански организации да поднесат предлог проекти (ReLOaD2)

,
ОПШТИНА ГОСТИВАР ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ…

Се одржа Форумот за женско претприемништво

,
  Општина Гостивар одржа форум за женско претприемништво На форумот, на кој присуствуваше и градоначалникот на општина Гостивар,…

Потпишан меморандум за соработка со здружението „Еко Логик“

Градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари потпиша меморандум за соработка со Здружението за заштита и унапредување на животната…

Општина Гостивар организираше јавна дебата за финансирањето на локалните невладини организации

  Општина Гостивар организираше јавна дебата за утврдување приоритети за предлог-проекти за невладини организации во рамките на…

Општина Гостивар со по 10.000 денари ќе им помага на згрижувачките семејства

,
  Сите семејства кои ќе одлучат да станат згрижувачки семејства, односно ќе згрижат деца во своите домови, ќе добиваат парична помош…

Градоначалникот Арбен Таравари ја потпиша Декларацијата за подобрување и унапредување на позицијата на женското претприемништво

Во текот на вчерашниот ден 21.10.2022 година во општина Гостивар беше потпишана Декларација за подобрување и унапредување на позицијата…

Кампањата "Подај рака и промени живот, стани згрижувач” – утре во Гостивар

  Кампањата „Подај рака и промени живот, стани згрижувач“ чија цел е да го промовира згрижувањето и да го зголеми бројот на згрижувачки…