Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари го прими амбасадорот на Обединетото Кралство, Метју Лосон

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска во неговиот кабинет го пречека британскиот амбасадор во Скопје, Метју Лосон. „Му...
Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари го прими амбасадорот на Обединетото Кралство, Метју Лосон

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ

Врз основа на член 36 и 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. весник на Р.М.“ бр. 5/02), Член 16,...
ЈАВЕН ПОВИК  ЗА ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ

Градоначалникот Арбен Таравари на традиционален ручек со пензионирани турски наставници

  Традиционално, како и секоја година, така и оваа, градоначалникот Арбен Таравари вчера на средба и свечен ручек ги пречека...
Градоначалникот Арбен Таравари на традиционален ручек со пензионирани турски наставници

Општина Гостивар го одобри Акциониот план за лица со посебни потреби

  По 10 години, општина Гостивар го врати Акцискиот план за лицата со посебни потреби во Гостивар. Акцискиот план за...
Општина Гостивар го одобри Акциониот план за лица со посебни потреби

Се одржа конститутивната седница на Локалното младинско собрание

Денеска во просториите на Младинскиот центар YCC во 11:00 часот се одржа конститутивната седница на Локалното младинско собрание. Од редовите...
Се одржа конститутивната седница на Локалното младинско собрание

Aсфалтиран е патот што ги поврзува двете Бањици

Општина Гостивар заврши проектот за асфалтирање на патот меѓу двете Бањици и денеска патот беше пуштен во употреба. Проектот опфаќа...
Aсфалтиран е патот што ги поврзува двете Бањици

Општина Гостивар организираше свечен ручек за новата година за здруженијата на лица со различни способности

  Општина Гостивар традиционално служеше свечен ручек за децата од Дневниот центар со посебни потреби, двете посебни паралели на основните...
Општина Гостивар организираше свечен ручек за новата година за здруженијата на лица со различни способности

Општина Гостивар се збратими со општина Улцињ

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска беше домаќин на градоначалникот на општина Улцињ, Омер Бајрактари и на амбасадорката на...
Општина Гостивар се збратими со општина Улцињ

Општина Гостивар пред граѓаните го претстави предлог-буџетот за 2023 година

  Општина Гостивар и оваа година продолжи со практиката да го презентира Буџетот пред граѓаните, пред истиот да биде даден...
Општина Гостивар пред граѓаните го претстави предлог-буџетот за 2023 година

Конференција за меѓурелигиска соработка во Полошкиот регион

Денеска се одржа завршната конференција организирана во рамки на презентацијата на резултатите од проектот „Меѓурелигиска соработка за одржлива заедница“ имплементиран...
Конференција за меѓурелигиска соработка во Полошкиот регион