Thellohet bashkëpunimi mes Gostivarit dhe Akhisarit (Turqi), paralajmërohen investime konkrete

30.01.2018

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Arben Taravari i shoqëruar nga përgjegjësi i Zyrës për Zhvillim Ekonomik Lokal, z. Besim Dogani, biznismeni, z. Hajber Taravari dhe koordinatori i vizitës, z. Gëzim Haxhi Ejupi, gjatë vizitës në Republikën e Turqisë vizituan Komunën e Akhisarit.
Me këtë rast, delegacioni nga Komuna e Gostivarit u takua me Kryetarin e Akhisarit, z. Salih Hızlı, ndihmësit e tij, z, Latif Çakmak dhe z, Ömer İşçi, drejtori për Marrëdhënie me Publikun, z. Ibrahim Topaloğlu, si dhe kryetari i partisë, AK për Akhisarin, z. Ibrahim Sayin.

Kryetari i Akhisarit, z. Salih Hızlı fillimisht uroi Kryetarin Taravari për zgjedhjen e tij në krye të Komunës së Gostivarit, duke shprehur gatishmëri për bashkëpunim mes dy institucioneve që drejtojnë.
Temë e takimit ishte shkëmbimi i përvojave pozitive, me theks të veçantë në përpilimi dhe impementimin e projekteve.

Po ashtu, u shqyrtuan mundësitë për vendosjen e bashkëpunimit në shumë sfera në kompetencë të Pushtetit Lokal.
Në frymën e intensifikimit të bashkëpunimit institucional, drejtuesit e Komunës së Akhisarit ndanë donacion për Ndërmarrjen Publike “Komunalec”. Bëhet fjalë për 50 palë veshmbathje me dedikim për punonjësit e ndërmarrjes.
Gjatë takimit u ra dakord që brenda muajt mars apo prill, të bëhet vizitë kthyese në Komunën e Gostivarit. Pjesë e delegacionit do të jenë edhe biznesmenë nga rajoni i Akhisarit, kurse qëllimi i vizitës do të jetë shqyrtimi i mundësive për investime konkrete në territorin e Komunës së Gostivarit.

Kryetari, z. Arben Taravari, potencoi që qyteti i Gostivarit është simbol i qyteteve multikulturore ku jetojnë në harmoni të plotë më tepër komunitete.

Në fund të takimit, nikoqiri, z. Salih Hızlı Kryetarit Taravari i dhuroi një dhuratë simbolike prej porcelani të punuar nga Punëtoria e Artit të Komunës, si dhe një fanellë të ekipit të futbollit të qytetit të Akhisarit. Për këmbim, Kryetari Taravarit nikoqirit i dhuroi simbolin e qytetit të Gostivarit.

Gjatë vizitës në Akhisar, delegacioni nga Komuna e Gostivarit mori pjesë në inaugurimin e stadiumit të ri të qytetit.
Kujtojmë që Komuna e Gostivarit dhe Komuna Akhisar e Republikës së Turqisë, prej vitesh janë binjakëzuar.

Shërbimi për informim