Komuna e Gostivarit organizoi Ligjëratë ngritjen e cilësisë së objekteve të rrezistueshme ndaj tërmeteve

Në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit, dipl.ing. i ndërtimtarisë dhe doktorant në Fakultetin e Ndërtimtarisë në Shkup – Leart Taravari, mbajti ligjëratë në temë: Parimet themelore të projektimit aseizmik.

Ligjëratën e ndoqën një numër i madh i inxhinierëve të ndërtimtarisë dhe arkitekturës.

Mbajtjen e kësaj ligjërate e pa të arsyeshme Komuna e Gostivarit, si rrhedhojë e tërmeteve katastrofike në Turqi dhe Siri, me synim të ndërgjegjësimit dhe ngritjes së cilësisë së ndërtimeve sa më të rrezistueshme ndaj tërmeteve.