Gostivar: Aktivitete të shumta kulturore-sportive-rekreative gjatë qëndrimit të mërgimtarëve në Gostivar

10.07.2018

Nën moton “Mirë se vini mërgimtarë”, sivjet Komuna e Gostivarit do t’i mirëpret në mënyrë dinjitoze mërgimtarët tanë dhe do tu mundësojë atyre një qëndrim të këndshëm në vendlindje gjatë pushimeve verore.

Hapi i parë që ndërmori Komuna e Gostivarit në këtë drejtim, është riaktivizimi i Zyrës së Mërgimtarëve në kuadër të administratës komunale prej më 1 korrik dhe e cila do të qëndrojë e hapur deri më 31gusht, ndërsa ofron shërbime falas nga 12 orë në ditë.

Krahas kësaj, gjatë qëndrimit në vendlindje, mërgimtarëve u mundësohet që pa pagesë t’i dërgojnë fëmijët e tyre të moshës parashkollore në çerdhet e Gostivarit, për çka tashmë Komuna ka siguruar kuadër plotësues, si dhe ndjekjen e kurseve falas të gjuhës shqipe.

Për t’ju dëshiruar mirëseardhje, në ditët kur fluksi i mbërritjes së mërgimtarëve do të jetë më i madh, aktivistët e Forumit Rinor të shoqëruar edhe nga administratorët komunalë, në hyrje të qytetit do tu ndajnë atyre fletushka me agjendën e aktiviteteve kulturore-sportive të projektit ‘Ditët e mërgimtarëve”.

Aktivitetet e ndryshme kulturore-zbavitëse dhe rekreativo-sprotive do të fillojnë më 15 korrik (e diel) në sheshin e qytetit me Stand Up komedinë në performancë të humoristit të mirënjohur Hasim Memishi Sopi. Ndërsa nga aktivitetet kulturore, janë paraparë edhe dy shfaqje tjera teatrale.

Në agjendën e pasur janë përfshirë edhe disa koncerte, një me këngë dhe valle folklorike, një me këngë zbavitëses shqipe, një koncert rinor multietnik dhe një me Ilahije.

Për fëmijët do të organizohet një koncert special si dhe një kuiz diturie, ndërsa në agjendë është edhe organizimi i një turniri në futboll të vogël, turnir shahu dhe Tuning Show me automobila.

Komuna e Gostivarit, mërgimtarët i konsideron si një kategori mjaft e rëndësishme qytetarësh, si në nivel lokal  ashtu edhe në nivel qendror, andaj me qëllim që ata të mos i shkëpusin lidhjet me atdheun dhe të vazhdojnë të mbeten faktor kyç për zhvillimin ekonomik të vendit, do të bëjë përpjekje maksimale që qëndrimin në vendin e tyre të origjinës, t’ua bëjë më tërheqës dhe t’i joshë brezat e rinj që ta vizitojnë rregullisht Gostivarin.

Komuna e Gostivarit synon që në këtë drejtim të shërbejë si një shembull pozitiv që do ta ndjekin edhe komunat tjera të vendit, si dhe Qeveria.

Për vitin e ardhshëm, Komuna e Gostivarit planifikon të zgjerojë aktivitet e saj në periudhën e pushimeve, ndërkaq inkurajon edhe sektorin civil dhe sektorin e biznesit që të ndërmarrin aktivitete të ndryshme dhe të bashkëpunojnë me Komunën, me të vetmin qëllim që Gostivari të bëhet destinacion i preferuar, jo vetëm për mërgimtarët nga Gostivari me rrethinë, por edhe nga komunat fqinje.

Në vazhdim po ua shpalosim edhe agjendën e plotë të aktiviteteve.

Data

Ora

Vendi

Ngjarja

15.07.2018

17:00

Sheshi i qytetit

Stand Up Comedy

20.07.2018

18:00

Qendra për Kulturë

Dramë

22.07.2018

20:00

Amfiteatri

Multiethnic Party

23.07.2018

18:30

Amfiteatri

Dance ballet me fëmijë

24.07.2018

20:30

Amfiteatri

Koncert me ilahi

25.07.2018

18:00

Amfiteatri

Ngjarje për fëmijët me aftësi të kufizuara

26.07.2018

18:30

Sheshi i qytetit

Koncert me këngë dhe valle folklorike

27-29.07.2018

Tuning Show

Gostivari 2018

29.07.2018

Sheshi i qytetit

Turnir shahu

Turnir futboll i vogël

04-05.08.2018

   

Festivali i Vlerave të Harruara